SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strömstads Simförening
Här kan ni läsa om de olika grupperna i simskolan
Simskolan 2018

Från och med 2014 använder vi oss av Svenska Simförbundets Simlinje. Det är ett komplett simutbildningsmaterial från simskola till tävlingsverksamhet. Vissa delar har vi redan använt så det mesta kommer ni att känna igen, men lite blir nytt. Och framförallt – allt blir bättre!


Med den nya utbildningsplanen har vi ett nytt gruppsystem. Det kommer att bli färre olika gruppnivåer, mycket enklare att förstå och också mycket lättare att bli uppflyttad när barnen utvecklas mm. Precis som tidigare kommer vi i möjligaste mån att samla de barn som är nya i nybörjargrupper tillsammans och de som har varit med tidigare tillsammans. Här nedan följer lite information om grupperna, dess mål och vad varje del innehåller.


Nivåer

Baddaren

Första steget till siminlärning.   

Krav: Från ca. 5 år. Inga förkunskaper krävs


Mål: Ta Baddaren och skapa sig en trygghet i vatten

I Baddaren är målet för barnet att genom lek och olika övningar nå en god vattenvana och känna trygghet och glädje i vattnet. En god vattenvana har barnet uppnått om det klarar av moment som bubbla, doppa, hoppa, glida och flyta.

Simmärken: Baddaren Blå, Gul och Grön


Sköldpaddan

Krav: Att ha tagit Baddaren gul, eller att ha vattenvana dvs. våga hoppa & doppa sig

Mål:   Bläckfisken och Sköldpaddan 

I det andra steget i vår siminlärning fokuserar vi på att börja lära in två simsätt, ett i magläge och ett i ryggläge. Vilket simsätt barnet lär sig som första simsätt spelar ingen roll, det viktiga är att det passar barnets utvecklingsnivå. Vi fortsätter även att gå igenom moment som att hoppa, doppa, flyta och glida.


Simmärken: Sköldpaddan, Bläckfisken


Pingvinen

Krav:  Barnet ska ha tagit Sköldpaddan och Bläckfisken samt kunna grunderna i simsätten ryggsim, bröstsim och/eller crawl 

Mål: Pingvin Guld

I detta tredje steg av Simlinjen är första delmålet att klara av  att simma 10 meter på grunt vatten. Slutmålet är att barnet skall klara av att simma 10 meter i ryggläge och 10 meter i magläge på djupt vatten. Vi fortsätter även med att öva på moment som flyta,glida och hoppa.


Simmärken: Pingvinen Silver, Pingvinen GuldFisken

Krav: Pingvinen 


Mål:  Silverfisken

I det fjärde simskolesteget i vår simutbildning är första delmålet att klara av att simma 25 meter på djupt vatten. För att nå fram till det, är det en del träning och olika övningar som hjälper utvecklingen. Slutmålet är att klara av Järnmärket, vilket innehåller både bröstsim och ryggsim och moment som flyta och dyka.

Fortsätter man sedan i vår teknikgrupp Guldfisken så förbättrar man sina simkunskaper ytterligare och efter denna fortsättning räknas man som simkunnig (se guldfisken för mer info ).


Simmärken: Silverfisken, Guldfisken 

Rutin gällande Simskolan söndagen den 22/11
2020-11-18 20:56
OBS!!!! VIKTIG INFO GÄLLANDE SIMSKOLAN NU PÅ SÖNDAG (22/11)!!!!
Vi kommer genomföra simskolan nu på söndag på följande sätt. Viktigt att alla tar del av informationen och pratar med sina barn hemma så de vet hur de skall hantera situationen. Vi kör grupperna enligt följande schema:
08.30-09.10 - Baddaren
09.10-09.50 - Pingvinen 1
09.50-10.30 - Pingvinen 2
10.30-11.10 - Sköldpaddan 1
11.10-11.50 - Sköldpaddan 2
11.50-12.30 - Fisken 1
12.30-13.10 - Fisken 2 + Guldfiskarna
Anledningen till att vi inte har någon tidsmarginal mellan ex. grupp Baddaren och Pingvinen 1 är att när Baddaren går upp ur bassängen på samma sida som rutschkanan är så finns redan Pingvinen 1 vid samlingen. På så sätt så minimerar vi trängsel i omklädningsrum.
Viktigt nu är att man kommer i tid. Barnen skall ha tid att duscha av sig innan samling och ha tid att duscha av sig efter simskolan.
Viktigt att man inte tar för lång tid på sig i duschen när man är klar med simskolan.
Föräldrar måste vistas utanför badhuset under tiden deras barn är inne på simskolan.
Sedan respekterar vi som vanligt rådande rekommendationer att vi håller avstånd, tvättar händerna, stannar hemma vid minsta symptom.
Vi återkommer under nästa vecka gällande, hur vi skall genomföra simskoleavslutningen.
NI kommer även att få ett mail där samma information står.
Med vänlig hälsning
Styrelsen i Strömstads Simförening
Restriktioner angående Covid-19
2020-11-18 11:41
Hej alla barn och föräldrar !

Vi kommer återkomma inom kort och informera hur det blir med de två avslutande tillfällena gällande simskolan. I dagsläget vet vi inte hur de nya restriktionerna kommer att påverka idrottsrörelsen, utan vi inväntar nya besked gällande detta.

Igår kom information att Badhuset kommer stänga sin verksamhet tillfälligt (både gym och simhall), med anledning av de nya skarpa restriktionerna. Dock påverkas inte vår verksamhet av detta som det ser ut nu.

Med vänlig hälsning 
Peter Rohman
Ordförande, Strömstads Simförening
Våren 2019
2019-01-03 15:43
Den 27/1-19 är det dax för en ny omgång av simskolan. 

Vi kommer denna terminen ha en ny planering det kommer resultera i att märkestagningen kommer ingå i lektionerna, så kan man inte missa den. planeringen är indelad i 3 veckors intervaller där fokus ligger på olika delmål beroende på slutmålet.

Sköldpaddan och Pingvinen har livräddning gång 7 (Vt-19 16/3-19) ta med flytväst
Fisken har livräddning och klädsim tillsammans med guldfiskarna gång 7 (Vt-19 16/3-19) ta med kläder

Baddarna börjar 9,00-9,40

Sköldpaddan börjar 9,45-10,25

Pingvinen börjar 10,30-11,10

Fisken börjar 11,15-12,00 (delar bassäng med guldfiskarna och simmar på längden).

Årets Ungdomsledare
2018-12-03 15:44
lördag 1/12 utsågs två av våra fantastiska simskoleledar till
Årets ungdomsledare 2018 detta skedde under föreningsgalan som ägde rum på kulturhuset i Strömstad. Stort grattis till er båda Elias och Linnéa 

Motiveringen löd. 
De ansvarar för simskolan med ca 95 barn per termin och ökat simkunnigheten bland barnen i Strömstad kommun. De har självständigt gjort upplägg på lektioner, genomfört lektioner och även instruerat hjälptränare (yngre ungdomar som deltagit) i upplägg. Lektionerna har varit pedagogiskt utformade och fångat barnens intresse genom lekfullhet, tydlighet och att möta barnen där de befinner sig i sin utveckling har de vunnit barnens förtroende och tillit.
Nytt på ledarfronten.
2018-08-29 11:39
Nya ledare
Denna terminen har vi tyvärr sagt hejdå till Thea då hon har åkt till USA. Vi välkomnar däremot vår nya ledare Alva Molly Freja och Isabella som är 4 av våra fantastiska tävlingssimmare, dom har alla simmat i föreningen sedan dom va 6 år dom var även med som hjälpledare i simskolan förra terminen.

Stort tack för att ni ställer upp.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 11/02 19:06 
Hem, 21/09 18:51 
Hem, 07/08 21:47 
 
Instagram
Våra sponsorer